Beleznai SE

A Beleznai Sport Egyesület 2019 tavaszán, 5 év kihagyás után kezdte meg újbóli működését helyi fiatalok kezdeményezésére. A csapat jelenleg 19 tagot számlál. A 2019/2020-as tabellán pillanatnyilag 6. helyen áll az Egyesület az idény félidejében, alig 2 ponttal lemaradva a dobogóról. A csapat nagy örömére mind a hazai, mind az idegenbeli meccsekre rengeteg szurkoló látogat el, buzdítja a játékosokat. A soron következő meccsekről információ, az elmúlt meccsekről készített videó összeállítások és egyéb további tartalmak a Belezna SE facebook oldalán érhetők el: https://www.facebook.com/Belezna-SE-105955170758202/

Belezna SE 1 Belezna SE2 Belezna SE3


pdf  Határozat a sportfejlesztési program jóváhagyásáról

pdf  Sportfejlesztési program

Labdarózsa Hagyományőrző Kulturális Egyesület és Néptánccsoport

Labdarózsa Tánccsoport hivatalosan 2010-től folytat kulturális, hagyományápolási és tánctanítási tevékenységet Belezna községben. Jelenleg csoportunk 15 főből áll.

Fontosnak tartjuk a néptánc és népzene helyi oktatását, a népi hagyományok ápolását, hagyományőrző és más kulturális rendezvények szervezését, ami által közösségfejlesztés és csoportkohézió valósítható meg.

Tevékenységünk során szem előtt tartjuk közösségünk kulturális örökségének, jellemző sajátosságainak, nemzeti kultúrájának, értékeinek megismertetését, ápolását. Munkánk során az együtt élő generációk egészségre, mozgásra, táncra, hagyományok tiszteletére és szeretetére való nevelését végezzük, valamint az ezzel együtt megvalósítható összefogást és segítségnyújtást szorgalmazzuk.

Programjaink minden korosztály számára igyekeznek olyan többletet nyújtani, ami érdeklődésre tarthat számot. Olyan Egyesület működtetésén munkálkodunk, amely tagjai részére az egyhangúsodó mindennapi élettel szemben a valódi közösséghez tartozás élményét nyújtja. Ennek érdekében az alábbi programokat igyekszünk minden évben megszervezni:

  • Régi táncaink „felújítása” minden héten egy alkalommal.
  • Jelmezes Farsangi Bál rendezése.
  • Alapításunk Évfordulójára rendezett Táncház.
  • Szüreti Felvonulás és Mulatság rendezése Beleznán.
  • Őszi Vacsorás Bál rendezése.
  • Falunapokon való fellépés

Labdarózsa1 Labdarózsa2 Labdarózsa3

Belezna Horgász Egyesület bemutatkozó

A Belezna Községi Horgászegyesület 1991-ben alakult meg helyi horgászok kérésére. A tavak környékét, medrét a horgásztagok társadalmi munkával alakították ki és tartják karban. Az egyesület 50-70 tag közötti létszámmal rendelkezik. Évente a halastavakat 2 alkalommal telepítjük a tagoktól származó bevételekből és egyéb szponzori felajánlásokból. Évente 2 alkalommal rendezünk horgászversenyt, melyen a környező horgászegyesületek tagjai és Horvátország környéki horgászegyesületek tagjai rendszeres résztvevők. A tó környékén lehetőség van bográcsozásra, túrázásra és különböző szabadidős programokra.

horgász1 horgász2 horgász3

Beleznai Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület

A Beleznai Nyugdíjas és Hagyományőrző Egyesület 2002-ben alakult. Az egyesület célja Belezna község nyugdíjas korú lakosságának összefogása, közösségi rendezvényeken keresztül életminőségük javítása, a helyi és környékbeli népi-kulturális hagyományok ápolása.

Feladatainak tekinti a kulturális örökség megőrzését és hagyományőrzést.

Tevékenységüket elsősorban az egyesület asszonykórusának közreműködésével valósítják meg. Előadásukban régi dalok hangzanak el, amit még a nagyszülőktől tanultak, valamint a fellépő ruháikat is tőlük örökölték.

Nyugdíjas1 Nyugdíjas2

Polgárőrség

Belezna Községben 1992 óta működik a Polgárőr Egyesület, azóta folyamatosan látnak el szolgálatot a község belterületén és a hegyhátakon. Közreműködnek a faluban történő rendezvények biztosításában, pl.: szüreti felvonulás, falunap, táncház. A szomszédos településekkel együttműködési szerződésük van, ami azt jelenti, hogy hogy többször látnak el szolgálatokat (Rendőrség, Murakeresztúr, Surd). Elnökük Makár József, elnökhelyettesük: Kondricz Róbert.

polgárőr1 polgárőr2